Не се сърди човече - Не се сърди човече игри - Трудни и логически игри - Online Top Igri - Онлайн Топ Игри

Не се сърди човечеОписание на играта :
"Не се сърди, човече" е класическа игра която се играе върху дъска с разположени на нея редица от полета във формата на кръст. На дъската съответно са отбелязани началните, стартови позиции и финалните полета ( известни като "кошари").
Играта може да се играе от двама до четирима човека, като всеки играч разполага в началото с четири пионки от един цвят. Целта е всяка пионка на играч да достигне от началната позиция до финалната такава за съответният цвят.
Предвижването на пионките става след хвърлянето на зар и в зависимост от неговата стойност играча мести една от своите пионки ( при възможност да мести повече от една пионка за даденият ход той избира коя да премести).
Изкарването на фигура на стартовата позиция става само след хвърлянето на шестица със зара.Също така , когато играч хвърли шестица, той мести и има право да хвърли зара още веднъж или повече от веднъж , ако хвърля само шестици. Две пионки от различен цвят не могат да бъдат на една позиция. Ако пионката на един играч попадне върху пионката на друг, то втората пионка е "бита" и се връща на началната позция ( извън дъската).
Влизането в кошарката става с хвърлянето на зар , равен на оставащите позиции до кошарката.


Статистика


Оцени играта: Рейтинг: 5.0
Гласували: 8
Играна: 3713 пъти

Плеъри


Unity 3D Flash Shockwave Java

Подай доклад!

Подкрепете ниЗа сайта


Онлайн Топ Игри.Най-играните безплатни онлайн игри.3D игри, Екшън игри, игри с коли, момчешки игри, игри за момичета, трудни игри и много други игри.

Copyright


Onlinetopigri.com © 2017 All Games are copyrighted or trademarked by their respective owners or authors. | Contact us | Privacy Policy
Хостнат от